14 december: data verwijderen van demo-omgeving

Gepubliceerd 24 november 2023

Herhaalbericht

Het BRO-team bij TNO gaat alle data verwijderen van de demo-omgeving. Dat gebeurt op 14 december. Kijk daarom naar je eigen testdata en controleer of je deze opnieuw wil aanbrengen. Eventueel kun je voor die tijd de brondocumenten uit het Bronhouderportaal halen.

De demo-omgeving wordt goed gebruikt. We zien dat dit voor velen een experimenteer-omgeving is geworden. Er staan meer dan 110.000 documenten te wachten op doorlevering. Met name deze documenten kosten verwerkingstijd en dus systeemcapaciteit. De lijst wordt namelijk regelmatig gescand om te kijken of er iets in de status is gewijzigd zodat er kan worden doorgeleverd.

Daarom wil het BRO-team bij TNO de demo-omgeving leegmaken: alle data worden verwijderd. Het gaat daarbij om zowel gegevens in het demo-bronhouderportaal als in de demo-LV.  Deze actie is gepland op 14 december.

Check vooraf je testdata en laat ze niet verloren gaan. Je kunt de transacties en de brondocumenten ophalen via de Bronhouderportaal BRO API (bronhouderportaal-bro.nl)  (versie 2).