Verbeteringen Bronhouderportaal

Gepubliceerd 14 september 2021

Het LV-team van de BRO voert in 3 stappen een aantal verbeteringen door in het Bronhouderportaal. Hiermee verbetert het gebruiksgemak voor zowel bronhouders als dataleveranciers. Als eerste stap is nu zichtbaar welke rol(len) gebruikers hebben binnen een project. Dit werd eerder niet getoond.

Met de aanpassingen in stappen wordt het voor een bronhouderorganisatie in één oogopslag duidelijk welke acties van de gebruiker verwacht worden binnen een project. Daarnaast kan een bronhouder een project straks in een keer inrichten. Dat moest voorheen in 3 verschillende schermen gebeuren.

Stap 1: Projecten aanpassen

Deze stap is op maandag 13 september ingevoerd. De projecten tonen nu aan gebruikers van bronhouderorganisaties welke rol(len) zij hebben binnen het project. De knoppen die u eerder op uw organisatie- of projectbalk kon vinden, zijn nu te vinden door op uw project te klikken. Wanneer je op het project klikt, openen verschillende tabbladen.

De beschikbare functionaliteit is afhankelijk van de rol die je hebt. In de volgende stap worden de leveringen ook toegevoegd als tabblad. Wanneer je een levering wilt uitvoeren, controleren of vaststellen, dan doe je dit voorlopig nog via de knop ‘leveringen’ aan de rechterkant van het project.

Stap 2: Notificatiemechanisme

Deze stap staat in de planning voor half oktober. Voor bronhouders en interne controleurs wordt er een notificatiemechanisme gebouwd, waardoor het in één oogopslag inzichtelijk is in welk project er nog openstaande acties zijn voor een gebruiker. De openstaande acties zijn ‘controleren’ en ‘vaststellen’. Iemand met de rol van controleur zal zien hoeveel leveringen nog gecontroleerd moeten worden in een project en iemand met de rol van bronhouder ziet hoeveel leveringen er nog vastgesteld (doorgeleverd) moeten worden.

Stap 3: Project bij aanmaken direct inrichten

In het vierde kwartaal van dit jaar zijn de werkzaamheden voor de derde stap gepland. Dan kan het project direct ingericht worden. In het huidige ontwerp maakt een bronhouder eerst een project aan. Vervolgens verschijnt het project in de projectenlijst en kan het project daar ingericht worden in verschillende stappen. In de praktijk wordt hierbij bijvoorbeeld het registreren van een interne controleur nog vaak vergeten. Dit is straks opgelost doordat het mogelijk wordt deze registratie meteen bij de inrichting van het project te doen.

Vragen?

Heb je vragen over deze aanpassingen in het Bronhouderportaal of loop je vast bij het gebruik? Neem contact op met de BRO Servicedesk.