Softwareontwikkelaars opgelet: GMN in één bericht

Gepubliceerd 23 november 2021

Vanaf nu is het mogelijk om archiefgegevens van een grondwatermonitoringnet (GMN) met daarin alle buisverwijzingen in één bericht aan te leveren aan de BRO. De controleur in het Bronhouderportaal hoeft dan ook nog maar één brondocument te controleren.

Het GMN-alles-in-één-bericht biedt voor IMBRO/A-gegevens de mogelijkheid om de gehele geschiedenis van een GMN tot op de huidige datum aan te leveren in één bericht. In dit bericht kunnen zowel de GMN-startregistratie als alle op latere datum beschikbaar gekomen meetpunten opgenomen worden. Hiermee komen we tegemoet aan de wens om het toevoegen van meetpunten gemakkelijker te maken. Die hoeven nu niet meer in chronologische volgorde in losse aanvulberichten aangeleverd te worden.

Eén brondocument

Het alles-in-één-bericht wordt in zijn geheel aangeleverd aan de BRO en is hierdoor minder foutgevoelig: de validatie controleert alleen op vastgestelde en doorgeleverde aanvullingen en niet op aanvullingen die nog in leveringen elders wachten op goedkeuring. De controleur in het Bronhouderportaal hoeft bij levering van archiefgegevens nog maar één brondocument te controleren in plaats van alle losse aanvullingen.

In de BRO Productomgeving vindt u een voorbeeldbericht van een alles-in-één-bericht voor grondwatermonitoringnet.

Net als bij grondwatermonitoringput (GMW)

Wat nu kan voor archiefgegevens van een grondwatermonitoringnet, kon al voor archiefgegevens van een grondwatermonitoringput. In één bericht kan voor een grondwatermonitoringput de inrichting van de put en alle aanvullingen gecombineerd worden. Het alles-in-één-bericht voor GMW is, net als voor GMN, alleen beschikbaar voor IMBRO/A-gegevens.