Update 4 aanleveren Grondwaterstanden (GLD)

Gepubliceerd 7 december 2021

De oplossing voor het goed verwerken van bulk-leveringen via het Bronhouderportaal aan de Landelijke Voorziening van de BRO staat in principe klaar. Maar omdat het Bronhouderportaal drastisch is aangepast, gaat de livegang stap voor stap. Verwachting is daarom dat de functionaliteit donderdagochtend 9 december weer volledig beschikbaar is.

De oplossing voor het verwerken van grote GLD-leveringen is klaar. Zoals aangekondigd, zijn er wel grenzen aan het systeem en is ook gekeken naar de maximaal acceptabele omvang van een levering. Tot en met maandag 6 december zijn testen uitgevoerd om deze grenzen te leren kennen.

Beperkingen

Er zijn de volgende beperkingen:

  • Bestaande beperkingen:
    • Een grondwatermeetreeks mag maximaal 10.000 tijd–waarneming paren hebben. Er is hierbij geen beperking over de periode waarbinnen deze metingen zijn gedaan.
    • 20 Mb per upload via de web interface
  • Nieuwe beperkingen:
    • Maximaal 1000 brondocumenten in één levering (web- en REST- interface)
    • Maximaal 500 Mb in één levering (REST-interface, en later ook de WEB-interface). Dit geeft ruimte voor het registreren van 10.000 waarnemingen in 40 putten.

Stap voor stap

Doordat het Bronhouderportaal technisch drastisch is aangepast, gebeurt de livegang stap voor stap. Vandaag, 7 december, worden de nieuwe beperkingen geïmplementeerd. We verwachten nu dat de functionaliteit donderdagochtend 9 december weer volledig beschikbaar is.

De focus van het werk heeft de afgelopen weken gelegen bij het opleveren van een stabiele oplossing. Verdere optimalisaties in verwerkingssnelheid krijgen komende tijd onze aandacht.