BRO sonderingen dagelijks actueel op PDOK

Gepubliceerd 29 oktober 2020

De updates van de services voor BRO-sonderingen (CPT) in PDOK verlopen vanaf nu geautomatiseerd. Dat betekent dagelijks actuele gegevens in plaats van wekelijks. Dit levert kwaliteit en tijdbesparing op in het beheer. Bij PDOK zijn nu ook de nieuwe WMS-service en de Atomfeed voor de sonderingen beschikbaar gesteld. De WMS bevat de dagelijks actuele sonderingen-kenset en de Atom bevat dagelijks de volledige sondering-gegevens als downloadbare Geopackage.

In de Atom-service zit de complete dataset van de sonderingen. Dat is handig voor analyse in een eigen GIS-systeem en om zo combinaties met andere datasets te maken. De Atomfeed heeft ook een mechanisme dat de gebruiker wijst op nieuwe updates.

Nieuwe URL-strategie PDOK

Inmiddels heeft PDOK haar aanpak voor service-URL’s herzien. Want datamodellen en webservices veranderen en dat leidt in veel gevallen tot nieuwe URL’s. Bovendien is er nu de mogelijkheid om uniforme en simpelere URL’s te maken. Er is een overgangsperiode  tot 1 februari 2021 voor gebruikers als het gaat om de oude URL’s.

Let op: stap over op nieuwe URL’s

De oude URL’s krijgen geen update meer dus voor de actuele data raden wij aan om over te stappen op de nieuwe service-URL’s.

Het gaat om de volgende URL’s:

WMS:   https://service.pdok.nl/bzk/brocptkenset/wms/v1_0?request=GetCapabilities&service=WMS

Atom: https://service.pdok.nl/bzk/brocptvolledigeset/atom/v1_0/index.xml