De BRO op het Deltacongres

Gepubliceerd 12 november 2019

Nog maar  twee dagen tot het Nationaal Deltacongres 2019. Wat kunt u bij de stand van het Programma Basisregistratie Ondergrond verwachten? De BRO en onze partners staan klaar om met u in gesprek te gaan. Beleef de ondergrond en laat u inspireren. U vindt ons in stand 6 onder de naam Basisregistratie Ondergrond.

Inspiratie op de Deltaparade

De Deltaparade is dé ontmoetingsplek op het Deltacongres. De hele dag kunt u zich in onze stand laten inspireren. Bekijk een film over een digital twin van de Sterke Lekdijk en interactieve Proofs of Concept, wandel met een VR-bril in de grond onder de Lekdijk en ontdek de veelzijdige toepassingsmogelijkheden van ondergronddata en –modellen. De partners van de BRO gaan hierover graag met u in gesprek bij onze praattafels.

Er zijn een drie tijdstippen waar wij u graag op willen attenderen.

12:30 – 13:15 Subsessie in de Paarse dome

De BRO verzorgt de subsessie ‘Sterke Dijken: 3D-visualisatie doorbraak bij Sterke Lekdijk’. Tijdens deze sessie vertelt o.a. de  projectleider van HDSR over het project Sterke Lekdijk.

14:00-14:30 Stand-sessie Booronderzoek in de BRO

In onze stand verzorgt Erik Simmelink van TNO een presentatie. Hij licht toe welke gegevens uit boringen in de BRO gaan komen en per wanneer deze gegevensstroom op gang gaat komen. Ook gaat hij in op de toepassingsmogelijkheden die met deze snelgroeiende gegevensset zal ontstaan.

14:30-15:00 uur Stand-sessie Grondwatergegevens in de BRO

In deze sessie bij onze stand praat Erik Simmelink van TNO u bij over grondwatergegevens.  In de BRO komen zowel gegevens van grondwatermonitoring (de grondwaterstanden en grondwaterkwaliteit) als gegevens van grondwatergebruik terecht. Met deze gegevens in de BRO kan het beheer van grondwater op zowel regionaal als lokaal of projectniveau nog beter worden ingevuld .

Met 1900 aanmeldingen belooft het een mooie dag te worden. We ontmoeten u graag in onze stand!