Minisymposium BRO tijdens Deltares Software Dagen

Gepubliceerd 13 juni 2019

De BRO krijgt een eigen minisymposium op de Deltares Software Dagen van dinsdag 18 juni t/m vrijdag 21 juni. Onder de kop ‘Hoe haal je eruit wat erin zit’ neemt Martin Peersmann (Programmamanager BRO) u op 20 juni mee langs diverse facetten van de Basisregistratie Ondergrond.

©Deltares

BRO: Hoe haal je eruit wat erin zit?

Per 2018 zijn opdrachtgevers en uitvoerders van geotechnisch onderzoek verplicht om hun data aan te leveren aan de BRO (De Basisregistratie Ondergrond). Hiermee biedt de BRO in potentie een schat aan informatie die toegepast kan worden in geotechnische projecten. Daarmee geeft de BRO steeds beter inzicht in de kansen, opgaven en risico’s in de ondergrond. Hiermee zijn overheden beter toegerust voor de actuele maatschappelijke opgaven als de energietransitie en klimaatadaptatie. Onder het motto 'BRO: Hoe haal je eruit wat erin zit?' krijgt u een toelichting op de inhoud en het proces van de BRO voor de komende periode. Daarnaast krijgt u inzicht in hoe uw geotechnische collega's de BRO op dit moment benutten voor geotechnische vraagstukken. Het symposium vindt plaats van 9.15-12.30 in de ruimte Colloquium.

Aansluitend aan dit minisymposium kunt u luisteren naar Ruud Mutsaers (TNO), die ook werkt aan de BRO, over het onderwerp Bodem- en grondonderzoek.

Deltares Software Dagen

De Deltares Software Dagen worden jaarlijks georganiseerd door Deltares. Een week lang worden in Delft diverse cursussen, gebruikersbijeenkomsten, symposia en workshops aangeboden rondom de belangrijke hydrologische en geotechnische software voor Nederland. Het biedt een unieke mogelijkheid om: kennis en ervaringen uit te wisselen met andere gebruikers en ontwikkelaars, te praten met de inhoudelijke experts van Deltares over projecten, nieuwe functionaliteiten en te discussiëren over innovatieve methoden. Tot de vaste bezoekers horen o.a. wateradviseurs, beheerders en modelleurs van de waterschappen, gemeentes, RWS, ingenieursbureaus en constructeurs. Bekijk het agenda-item voor meer informatie.