BRO Monitor mei 2019: aantal nieuwe aanmeldingen blijft stijgen!

Gepubliceerd 13 juni 2019

U kunt samen met ons de laatste BRO-stand van zaken bijhouden via de BRO Monitor. Deze mei 2019-editie staat weer vol met de meeste actuele cijfers over de Basisregistratie Ondergrond. De BRO Monitor kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Aantal nieuwe aanmeldingen blijft stijgen

Over de afgelopen maand laten alle cijfers wederom groei zien. Deze groei is ook aan het versnellen: opvallend in de maand mei is het aantal nieuwe aanmeldingen bij de BRO dat nog weer groter is dan in de voorgaande maanden. Alle provincies en waterschappen hebben zich inmiddels aangemeld bij de BRO en zijn ook bijna allemaal al actief met aanlevering van ondergrondgegevens. Bijna alle gemeenten zijn aangemeld bij de BRO. Er zijn nu nog 30 gemeenten niet bij de BRO aangemeld.

Hulp bij aansluiten op de BRO?

Het BRO Implementatieteam heeft de afgelopen maanden zoveel mogelijk bronhouders opgezocht en geholpen met aansluiten op de BRO. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Vanaf 1 juli 2019 richt het implementatieteam zich voornamelijk op nazorg. Heeft u nog wel hulp nodig bij aansluiten? Maak dan gebruik van de 1-put-actie.

1-put-actie

Een groot aantal bronhouders heeft in het verleden informatie over de ondergrond aangeleverd aan TNO. Die informatie staat nu in Data en Informatie Nederlandse Ondergrond (DINO). TNO heeft voor alle bronhouders die nog niet zijn aangesloten, 1 put klaargezet voor levering aan de BRO. Die levering kunt u samen uitvoeren met een medewerker van het BRO Implementatieteam. Die gaat met u door het proces in het Bronhouderportaal.  Daarna is het makkelijker om ook andere grondwatermonitoringsputten en sonderingen aan te leveren. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt, is door het BRO Implementatieteam benaderd. Pak deze kans! Neem contact op met de servicedesk via het telefoonnummer: 088-8664999.

Nazorg

U komt in aanmerking voor nazorg als:

  • Uw overheidsorganisatie is voor 1 juli aanstaande aangemeld bij de BRO
  • Uw overheidsorganisatie heeft een aansluitverklaring aangeleverd bij het implementatieteam. U ontvangt deze verklaring per mail van uw contactpersoon bij het implementatieteam.

Contact

Vragen over de BRO? Bel 088-8664999.


BRO Monitor mei 2019