De nieuwste BRO Monitor is uit!

Gepubliceerd 11 maart 2019

Wist u dat u via de BRO Monitor de laatste BRO-stand van zaken met ons kunt bijhouden?

Samenvatting

De afgelopen maand is in alle cijfers wederom groei te zien. Het aantal aanmeldingen bij de BRO is verder gegroeid, evenals het aantal organisaties dat écht actief bezig is met de BRO. Met name de provincies en waterschappen zijn actief met aanleveren, terwijl inmiddels ook het aantal gemeenten toeneemt. Zie daarvoor de overzichten in hoofdstuk 3 in onderstaand document.

Er zijn in februari een record aantal nieuwe aanleveringen gedaan aan het Bronhouderportaal. Daarmee is de voorraad onderhanden werk in het Bronhouderportaal toegenomen. Maar ook het aantal leveringen vanuit het Bronhouderportaal aan de BRO neemt gestaag toe.

Implementatieteam

Helaas is deze groei niet voldoende. Er zijn meer ondergrondgegevens leverbaar dan daadwerkelijk wordt geleverd. Heeft u ondersteuning nodig bij het implementeren van de BRO binnen uw organisatie? Het implementatieteam staat voor u klaar! Het team is beschikbaar van november 2018 tot eind juni 2019. De ambitie is dat alle bestuursorganen de implementatie van sonderingen en waterputten uiterlijk in juli 2019 hebben afgerond. Direct daarna, in juli, start de tweede jaarlijkse audit (ENSIA) bij de betrokken bestuursorganen. U leest de meest recente cijfers in de BRO Monitor januari 2019 (zie onderstaand document).

Help mee

Het afgelopen jaar zijn verschillende gemeenten aangesloten bij de BRO. Helaas is dit aantal nog niet voldoende. Het doel is om onderstaande kaart volledig groen te kleuren, helpt u mee? Attendeer uw buurgemeenten op de BRO. Informeer hen over de BRO. Ook op onze site vindt u de nodige informatie. Samen maken we BRO!