Lees de meest actuele BRO-cijfers in BRO Monitor!

Gepubliceerd 8 februari 2019

Via de BRO Monitor houden we de BRO-stand van zaken in het land in de gaten. De afgelopen maand is in alle cijfers weer groei te zien. Het aantal aanmeldingen bij de BRO is verder gegroeid, evenals het aantal organisaties dat écht actief bezig is met de BRO.

Samenvatting

Met name de provinciën en waterschappen zijn actief met aanleveren. Het aantal gemeenten blijft nog achter. Er zijn in januari weer veel nieuwe aanleveringen gedaan. Het aantal doorleveringen is minder snel gestegen, waardoor de werkvoorraad in het Bronhouderportaal is toegenomen. Over het algemeen is er groei in levering aan en gebruik van de BRO.

Implementatieteam

Helaas is deze groei niet voldoende. Er zijn meer ondergrondgegevens leverbaar dan daadwerkelijk wordt geleverd. Heeft u ondersteuning nodig bij het implementeren van de BRO binnen uw organisatie? Het implementatieteam staat voor u klaar! Het team is beschikbaar van november 2018 tot eind juni 2019. De ambitie is dat alle bestuursorganen de implementatie van sonderingen en waterputten uiterlijk in juli 2019 hebben afgerond. Direct daarna, in juli, start de tweede jaarlijkse audit (ENSIA) bij de betrokken bestuursorganen. U leest de meest recente cijfers in de BRO Monitor januari 2019 (zie onderstaand document).

Help mee

Het afgelopen jaar zijn verschillende gemeenten aangesloten bij de BRO. Helaas is dit aantal nog niet voldoende. Het doel is om onderstaande kaart volledig groen te kleuren, helpt u mee? Attendeer uw buurgemeenten op de BRO. Informeer hen over  de BRO. Ook op onze site vindt u de nodige informatie. Samen maken we BRO!