De laatste BRO-stand van zaken

Gepubliceerd 15 januari 2019

Via de BRO Monitor houden we de BRO-stand van zaken in het land in de gaten. In alle cijfers is weer groei zichtbaar, met als hoogtepunt dat het aantal doorleveringen vanuit het Bronhouderportaal in één maand is verdubbeld!

Groei

De afgelopen maand is in alle cijfers weer groei te zien. Het aantal aanmeldingen bij de BRO is verder gegroeid, evenals het aantal organisaties dat écht actief bezig is met de BRO. Er zijn in december veel nieuwe aan- en doorleveringen gedaan waardoor het totaal aantal doorleveringen vanuit het Bronhouderportaal in één maand is verdubbeld.

Implementatieteam

Helaas is deze groei niet voldoende. Er zijn meer ondergrondgegevens leverbaar dan daadwerkelijk wordt geleverd. Heeft u ondersteuning nodig bij het implementeren van de BRO binnen uw organisatie? Het implementatieteam staat voor u klaar! Het team is beschikbaar van november 2018 tot eind juni 2019. De ambitie is dat alle bestuursorganen de implementatie van sonderingen en waterputten uiterlijk in juli 2019 hebben afgerond. Direct daarna, in juli, start de tweede jaarlijkse audit (ENSIA) bij de betrokken bestuursorganen. U leest de meest recente cijfers in de BRO Monitor december 2018 (zie onderstaand document).