Geslaagde eerste BRO-Ketendemo van 2019

Gepubliceerd 11 januari 2019

Op maandag 7 januari 2019 is het nieuwe jaar afgetrapt met de BRO-Ketendemo Modellen Bodem. Bijna veertig belangstellenden waren fysiek of virtueel aanwezig om te zien en horen hoe de modellen van de bodem werden gepresenteerd.

BRO-Ketendemo Modellen Bodem

Tijdens de ketendemo laat het team zien wat de afgelopen periode is bereikt en zijn stakeholders in de gelegenheid om feedback te geven. Deze ketendemo stond in het teken van de functionaliteiten waarmee bestaande modellen van de bodem worden opgenomen in de BRO en dus ook zichtbaar worden voor de gebruikers. Daarnaast is ingegaan op het aanleveren, registreren en afnemen van gegevens. Ook heeft het team de hiervoor beschikbare tools en viewers gedemonstreerd. Tot slot kwamen de resultaten van de praktijkproeven ter voorbereiding op ingebruikname aan de orde.

Bevindingen tijdens Ketendemo

Tijdens de ketendemo was uiteraard ruimte voor vragen en opmerkingen. Hier een greep uit de vragen die tijdens de ketendemo werden gesteld en de daar bijbehorende antwoorden.

Worden BHR-p’s via het bronhouderportaal aangeleverd?

Ja, we hebben getoond dat het kan en werkt. De bronhouder kan zijn systemen daarop aanpassen.

Kan er met wms/wfs gekoppeld worden?

Ja, dat kan via PDOK waar deze services al zijn gebouwd en in productie staan voor de pre-BRO-levering van de beide kaarten.

Hoe kan ik oude versies van een model gebruiken?

Oude versies zijn bestelbaar. Welke gebruikersbehoefte aan oude versies hangt, zal worden verkend.

Kan de koppeling met wms/wfs via PDOK ook voor oude(re) versies van de kaarten?

Nog niet in het “minimum viable product”. Welke gebruikersbehoefte aan oude versies bestaat, zal worden verkend.

Eerstvolgende ketendemo

In onderstaand document vindt u de volledige presentatie van de ketendemo. Uw feedback blijft van harte welkom via de BRO-Servicedesk. De eerstvolgende ketendemo vindt plaats op maandag 1 april. Het ketenteam hoopt dat u (weer) in de gelegenheid bent om aan te sluiten.