BRO deelt kennis in Parijs

Gepubliceerd 30 januari 2019

De BRO draagt ook internationaal een steentje bij door het delen van kennis. Van 22 tot en met 24 januari waren medewerkers van de BRO in Parijs bij de eerste Geotechnical Data Standardization Workshop. Daar bleek weer eens dat we in Nederland flink vooroplopen in het wettelijk verplichten van de aanlevering en het gebruik van de gegevens in de basisregistratie.

Het congres werd georganiseerd door Building Smart International  en Open Geospatial Consortium. Er waren 60 deelnemers uit verschillende landen bijeen om kennis uit te wisselen over hoe wordt omgegaan met ondergrondinformatie. En over hoe CAD/BIM en GIS verenigd kan worden om te komen tot naadloze integratie van boven- en ondergrond. Benieuwd naar de inhoud? Bekijk de presentaties die deze dag zijn gegeven.

Wettelijke kaders nodig

Ketenarchitect van de BRO, Erik van der Zee, gaf tijdens deze bijeenkomst een presentatie over de Basisregistratie Ondergrond. Een belangrijke conclusie aan het eind van de workshop was dat naast techniek en standaarden ook wettelijke kaders nodig zijn om het bijhouden van ondergrondinformatie in een land structureel in te richten. Verschillende deelnemende landen spraken daarbij hun waardering uit voor de manier waarop Nederland door middel van de Wet Bro de aanlevering en het gebruik van ondergrondinformatie wettelijk heeft verankerd.

Groepsfoto Geotechnical Data Standardization Workshop Parijs