Kennisdag: Grondwatermonitoring geautomatiseerd ophalen
- Datum
- Plaats in agenda
- Tijd
- 10.00 tot uur
- Locatie
-
TNO Geologische Dienst Nederland Princetonlaan 6, 3584 CB Utrecht
- Doelgroep
-
De ochtendsessie is voor hydrologen, beleidsadviseurs en ondersteunende GIS-specialisten of -ontwikkelaars. De middagsessie is voor GIS-specialisten en/of IT-ontwikkelaars.
- Omschrijving
-
Tijdens de bijeenkomst grondwatermonitoring geautomatiseerd ophalen op 10 juni gaan we dieper in op geautomatiseerd ophalen van gegevens over grondwaterstanden en -kwaliteit. Een kennisdag als deze organiseren we vaker voor BRO-thema’s die verdieping vragen.
Tot voor kort vroeg je gegevens in bulk aan via BROloket en e-mail. Inmiddels is het mogelijk om deze gegevens geautomatiseerd te benaderen. Tijdens deze bijeenkomst laten we zien hoe dit werkt. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden van grondwatermonitoring in samenhang karakteristieken en de verschillende uitgifteservices die beschikbaar zijn om gegevens efficiënt op te vragen.
Vanwege het karakter van de bijeenkomst is dit een fysieke kennisdag. Online deelname is niet mogelijk.
Stuur dit agenda-item vooral door naar je GIS- of IT-collega, collega hydroloog of beleidsadviseur.
Programma
10:00 - 12:00 uur | Toelichting gebruiksvoorbeelden geautomatiseerd opvragen grondwatermonitoringgegevens
Voor: hydrologen, beleidsadviseurs en ondersteunende GIS-specialisten of -ontwikkelaars
Mede aan de hand van drie externe ‘early adopter’ gebruiksvoorbeelden demonsteren we welke verschillende uitgiftesporen er zijn voor het handmatig en geautomatiseerd opvragen van grondwatermonitoringgegevens, en voor welke praktijksituaties ze ingezet kunnen worden.
De volgende gebruiksvoorbeelden komen ter sprake:
- De Provincie Zuid-Holland laat zien hoe BRO-grondwaterkwaliteitsgegevens zijn opgenomen in hun datawarehouse en worden ingezet voor beleidsmonitoring.
- Adviesbureau SWECO licht toe hoe BRO-grondwaterstandsreeksen worden toegepast in hun grondwatermodelleerinstrumentarium.
- IT-consultant Stellaspark illustreert hoe zij het Droogteportaal van IHW geautomatiseerd voorzien van actuele BRO-grondwaterstandsgegevens.
12:00 - 13:00 | Netwerklunch
13:00 - 16:00 | Use-cases uitwerken in een mini-hackathon: neem je laptop mee
Voor: GIS-specialisten en/of IT-ontwikkelaars, maximaal 25 personen
Na de lunch gaan we een stap verder in de techniek. Tijdens de middagsessie is er ruimte om hands-on met de services aan de slag te gaan. In de vorm van een mini-hackathon kunnen zij werken aan hun eigen use-cases. Wij staan klaar om direct vragen te beantwoorden over het gebruik van de services. Waar mogelijk sluiten we aan bij de demo’s en praktijkvoorbeelden die aan het begin van de sessie worden gedeeld.
- Aanmelden
-
Aanmelden kan via het formulier en is mogelijk tot vrijdag 30 mei. Als je niet bent aangemeld, is het helaas niet mogelijk deel te nemen. Na aanmelden, krijg je een korte vragenlijst. Een week voorafgaand aan de sessie krijg je zij per mail het definitieve workshop-programma.
- Bijzonderheden
-
Voor het tweede dagdeel kunnen maximaal 25 personen zich aanmelden. Je kan je aanmelden voor zowel de ochtend- als middagsessie of voor alleen de ochtendsessie. Het is niet mogelijk om je alleen voor de middagsessie aan te melden.