Dag van de Ruimtelijke Ordening

Datum
Plaats in agenda
Omschrijving

Onze ruimte is waardevol en schaars, dat vraagt om heldere keuzes. Verschillende regio’s vragen om een verschillende aanpak. Of het nu gaat om het versterken van steden en dorpen, opwekken van duurzame energie of een juiste balans tussen landbouw en natuur. De kracht van het kiezen staat centraal tijdens de Dag van de Ruimtelijke Ordening, de opvolger van de NOVI-conferentie, op 30 mei.

Meer informatie

Duurzame keuzes voor de ruimtelijke inrichting van Nederland zijn alleen samen te maken. De minister van Binnenlandse Zaken, Hugo de Jonge, neemt ons mee in de keuzes waarvoor we staan en welke beweging we willen inzetten naar de toekomst. Verschillende sprekers vertellen over de kansen en uitdagingen van een groeiende of juist krimpende bevolking en economie op de ruimtelijke ordening en samenwerking met stakeholders. Hoe maken zij keuzes en welke oplossingen zijn er om álle inwoners evenredig te laten profiteren? Tijdens de Dag van de Ruimtelijke Ordening krijgen deelnemers de kans om in workshoprondes met elkaar in gesprek te gaan over de keuzes waar ze mee te maken hebben en te werken aan mogelijke oplossingen voor diverse ruimtelijke uitdagingen.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier.