Slotmanifestatie City Deal Openbare Ruimte

Datum
Plaats in agenda
Omschrijving

Wil je ontdekken hoe opgaven als klimaatadaptatie, energietransitie, duurzame mobiliteit en een gezonde natuurinclusieve stad kunnen samenkomen in de openbare ruimte? Kom op 23 april 2024 naar ‘Integralië’, de wereld waarin ontwerpers, beleidmakers, beheerders en managers samen hun weg vinden in de integrale openbare ruimte aanpak van morgen.

Deze bijeenkomst staat in het teken van de feestelijke afronding van ruim drie jaar samenwerken in de City Deal Openbare Ruimte. Eind 2020 bundelden vooruitstrevende gemeenten hun krachten met ministeries en kennisorganisaties. Ze wilden breken met oude gewoontes, sectorale budgetten, belemmerende wet- en regelgeving en het gevecht om de ruimte in de uitvoering. Ze zochten grip in de complexe wisselwerking tussen ondergrond en bovengrond. Een missie met urgentie: voor iedere afzonderlijke aanleiding de straat openbreken, het kán simpelweg niet meer.

Bij ‘Welkom in Integralië’ nemen we je mee in de bevindingen: Het Integrale Verhaal van de openbare ruimte. De praktijkvoorbeelden, praktische instrumenten, de verhalen over cultuur en organisatie. En we presenteren de agenda voor de doorontwikkeling van een integrale aanpak voor de openbare ruimte. Denk mee over hoe deze beweging in de volgende versnelling komt!

Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden.