Ketendag 11 mei

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.00 tot uur
Locatie
Online
Omschrijving

Programma

11.00 - 12.00 uur | Ketendemonstratie BRO

Tijdens deze ketendemo BRO laten we de technische resultaten van de afgelopen periode zien en is er ruimte voor jullie feedback. We gebruiken die graag voor het verbeteren van onze producten.

Deze keer in de ketendemo:

  • Een usecase voor afnemers van BRO-data, in dit geval gegevens van grondwatermonitoring. We laten zien hoe je door de combinatie van onze (REST-)services snel eigen maatwerk services/producten kunt ontwikkelen. Je kunt daarmee, in dit geval, gegevens van grondwatermonitoringput en -standonderzoek met bepaalde karakteristieken opvragen voor een bepaald gebied. (In het Softwareplein Xtra om 13.00 uur gaan we verder de diepte in met softwareontwikkelaars.)
  • Recente verbeteringen van de veiligheid en het gebruikersgemak van het Bronhouderportaal.
  • Verwerking van reacties uit de publieke consultatie op 7 gegevenscatalogi uit Tranche 1.

Voor wie?

De ketendemo is voor iedereen die vanuit een technisch perspectief actief is bij het leveren, beheren, opvragen en gebruiken van ondergronddata, vanuit ingenieurs- en adviesbureaus, softwareleveranciers, waterschappen, provincies, gemeenten, Rijkswaterstaat, bouw- en aannemersbedrijven, architectenbureaus en natuurbeheerorganisaties.

13.00 - 14.00 uur | Softwareplein Xtra, afname BRO-data

Deze ketendag is er een andere editie van het Softwareplein. Dit Softwareplein Xtra is bedoeld voor ontwikkelaars die aansluiten op uitgiftecomponenten van de BRO en onder elkaar ervaringen willen uitwisselen en opdoen. Deze sessie heeft dan ook het karakter van een community. Wij nodigen ontwikkelaars uit om deel te nemen en hun usecases mee te nemen. Om daarmee met elkaar het gesprek aan te gaan en elkaar op weg te helpen met ideeën en ervaringen.

Dit Softwareplein kan worden gezien als een verdieping op de ketendemo (zie 11.00 uur): combineren (REST-)services met eigen maatwerk/services.

Voor wie?

Dit Softwareplein is voor ontwikkelaars die aansluiten op de uitgiftecomponen-ten van de BRO en ervaringen willen uitwisselen en opdoen.

14.00 - 15.00 uur | Sprintreview Milieukwaliteit

We werken iteratief aan de registratieobjecten voor Milieukwaliteit in de BRO. Na iedere sprint laten we graag zien waar we met het team en mensen uit het veld aan gewerkt hebben. Ook ontvangen we graag jullie feedback op dat wat we voorleggen.

In deze sprintreview praten we je weer bij over de voortgang van de registratieobjecten 'SAD (milieuhygiënisch bodemonderzoek)' en 'SLD (overheidsbesluit bodemverontreiniging)' en de antwoorden die we voorstellen op enkele ontwerpvraagstukken.

Voor wie?

Deze sprintreview is voor iedereen die actief is bij het leveren, beheren, opvragen en gebruiken van data over de milieukwaliteit van de ondergrond: gemeenten, omgevingsdiensten, provincies, netbeheerders, rijksdiensten, adviesbureaus en andere betrokkenen bij ruimtelijke ontwikkelingen en het milieudomein.

Meer informatie

Aanmelden

Als je geregistreerd staat op de mailinglist Ketendag, krijg je vanzelf bericht. Je ontvangt dan ook een link naar het aanmeldformulier.

Aanmelden voor de Ketendemo en/of de Sprintreview Milieukwaliteit van 11 mei kon tot uiterlijk dinsdag 9 mei. Je ontvangt een dag voorafgaand een bevestiging met daarin de bijbehorende instructies om deel te nemen.

Vaste gast worden van de Sprintreview Milieukwaliteit kan ook. Je krijgt dan automatisch elke maand de link in je mailbox om aan de sessie deel te nemen.

Aanmeldformulier vaste gast sprintreviews Milieukwaliteit