BRO'tje 7 oktober: grondwater in praktijk

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.00 tot uur
Omschrijving

Grondwater in de praktijk: Strategisch waterbeheer bij waterschappen

Over dit webinar

Hoe gaan waterschappen om met het water in hun gebied? Welke keuzes kunnen zij maken om voeten droog te houden, natuur en landbouw te ondersteunen en te werken aan een duurzame inrichting van het landelijk gebied?

Na de hevige buien en de overstromingen afgelopen zomer in Limburg is weer duidelijk geworden dat klimaatverandering een serieus probleem is. Waterschappen hebben er hun handen aan vol en zijn al eeuwenlang verantwoordelijk voor ons waterbeheer. Ook hebben ze al heel lang te maken met belangentegenstellingen. Want wat voor de landbouw of het wonen goed is, is niet altijd goed voor de bodemdaling of de natuur.

De BRO-gegevens, van boor- en grondwatergegevens tot de ondergrondmodellen, kunnen waterschappen ondersteunen bij het maken van integrale keuzes. Een visie op strategisch (grond)watermanagement, bijvoorbeeld vastgelegd in een Omgevingsplan, kan zowel kansen bieden voor de groene als de blauwe sector.

In dit BRO’tje laten we waterschappen aan het woord die laten zien hoe zij afwegingen maken in een aantal gebiedsspecifieke projecten.

Presentatie door

  • Jan Oostdam, Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard
  • Erik Simmelink, TNO
Aanmelden

Aanmelden kan tot woensdag 6 oktober via het inschrijfformulier.