BRO'tje 1 april

Datum
Plaats in agenda
Tijd
09.00 tot uur
Doelgroep

Dit BRO’tje is voor iedereen die werkt bij een overheid, adviesbureau, leverancier of andere organisatie die betrokken is bij de energietransitie en de ondergrond.

Omschrijving

Duurzame bodemenergie, geothermie en de BRO

In dit BRO’tje werpen we meer licht op de relatie tussen de ondergrond en energieopgaven daarin.

We beginnen daarbij met de basis. Deskundigen van TNO laten zien wat je moet weten van de ondergrond als je aan de slag gaat met energieoplossingen als bodemenergiesystemen (WKO) en geothermie. Hoe maken de verschillende energiesystemen gebruik van de ondergrond en welke registratieobjecten van de BRO leveren straks waardevolle informatie?

In het tweede deel van dit webinar komen collega’s van de gemeente Zwolle aan het woord. Zwolle ziet de ondergrond als fundament voor een gezonde leefomgeving, energietransitie, klimaatadaptatie en grondwaterbeheer. De gemeente legde de belangrijkste uitgangspunten hiervoor vast in de omgevingsvisie. Wat is daarbij geleerd over WKO en geothermie?

Presentatie door:

Hans Veldkamp | Geoscientist geothermal energy, TNO
Erik Simmelink | Informatiemanager grondwater bij de Geologische Dienst Nederland, TNO
Arjen Vedder | Planoloog verbonden aan de Zwolse Omgevingsvisie, gemeente Zwolle
Reinder Slager | Adviseur ondergrond en geothermie, gemeente Zwolle

Aanmelden

Meld u nu aan voor dit BRO'tje! Aanmelden kan tot woensdag 31 maart. U ontvangt per mail een dag voorafgaand aan de sessie een bevestiging met daarin de bijbehorende instructies om deel te nemen. Aanmelden.