BNA dagen Amsterdam

Datum
t/m Plaats in agenda
Locatie
Online
Omschrijving

Op 29 en 30 oktober vinden in Amsterdam de achttiende BNA-contactdagen plaats, de jaarlijkse uitwisseling tussen Belgische en Nederlandse archeologen en bouwhistorici.

Op de eerste dag staat het thema ‘grond’ centraal. Wat betekent de aanwezigheid van een slappe of juist een stevige ondergrond voor de archeoloog en de bouwhistoricus? Hoe heeft de ondergrond invloed op de gebouwde structuren die worden aangetroffen? Maar ook: wat betekent dit voor de methodische aanpak tijdens opgravingen of documentaties?

Op de tweede dag wordt ingegaan op het gebruik van digitale technieken bij archeologisch- en bouwhistorisch onderzoek, én op de vraag hoe archeologen en bouwhistorici er al dan niet in slagen om hun verhaal voor een breed publiek aantrekkelijk te maken. Het middagprogramma van de tweede dag is gewijd aan actueel onderzoek van uiteenlopende aard.

Bekijk meer informatie over dit evenement.