Veelgestelde vragen algemeen
Allereerst is er een pagina met tips bij het gebruik van de modellen. Daarnaast raden we aan om ook altijd de pagina Toelichting te bekijken op BROloket. Je vindt daar informatie over het model, de toepassingsmogelijkheden, betrouwbaarheid en kwaliteit van een model. Verder is het goed om te kijken naar de actuele lijst met terugmeldingen die zijn gedaan op een model.
Je kunt volledig geautomatiseerd BRO-gegevens opvragen via een SOAP webservice en een REST webservice. Voor SOAP heb je een PKI-clientcertificaat nodig, maar dan krijg je wel toegang tot de niet-publieke gegevens (mits jouw organisatie de bronhouder of (hoofd)dataleverancier van het desbetreffende registratieobject is). De REST service is voor iedereen die de publieke gegevens wil ophalen.
Ja, dat kan. Ga naar de pagina ‘Ondergrondgegevens’ BROloket en vul de url aan met ‘?bro-id=’ en het gewenste BRO-ID. Bijvoorbeeld: https://www.broloket.nl/ondergrondgegevens?bro-id=GMW000000005125.
Ja, dat is mogelijk. Zoek op BROloket het registratieobject waarvan je een QR-code wilt maken. Gebruik vervolgens die url, want daarin is het BRO-ID verwerkt, en een QR-code generator (via Google).
Iemand kan dan die QR-code scannen en komt vervolgens gelijk op de gegevens van dat registratieobject. Dat is bijvoorbeeld handig voor grondwatermonitoringputten. Medewerkers in het veld of nieuwsgierige voorbijgangers kunnen dan heel eenvoudig de gegevens van de put erbij pakken.
De Gasunie is in heel Nederland actief en is een waardevolle bron voor de BRO. De gemeente Groningen treedt op als bronhouder voor ondergrondgegevens die de Gasunie inwint. Dit voorkomt dat de Gasunie afspraken moet maken met veel verschillende bronhouders voor het aanleveren van hun gegevens aan de BRO. Vandaar dat je de gemeente Groningen bij BRO-gegevens in Limburg ziet.