Publieke consultatie Mijnbouwwetvergunning

Op maandag 1 februari is de publieke consultatie voor het registratieobject Mijnbouwwetvergunning (EPL) gestart. De consultatie loopt tot en met 15 maart. Uw inbreng wordt zeer gewaardeerd. Meedoen is gemakkelijk en kan digitaal.

Mijnbouwwetvergunning maakt onderdeel uit van het domein Mijnbouwwet. De Mijnbouwwet reguleert het gebruik van bestaansbronnen in de diepe ondergrond. Een mijnbouwwetvergunning geeft het recht op het uitvoeren van mijnbouwactiviteiten in een bepaald gebied. De activiteiten waar het over gaat zijn het opsporen en winnen van delfstoffen als aardgas, aardolie, steenzout en kalksteen, het opsporen en winnen van aardwarmte en het opslaan van stoffen in de ondergrond.

  • Het is aan te raden eerst de introductie op de catalogus te lezen, (deze is geen onderdeel van de consultatie zelf).
  • De catalogus 0.9 staat in het formaat zoals hij in de ministeriële regeling zal verschijnen. We raden aan eerst de toelichting te lezen en daarna artikel 1 & artikel 2.

Aandachtspunten

Mijnbouwwetvergunning is eerder in 2017 al een keer publiek geconsulteerd. De huidige versie is een versimpelde versie van dit eerdere document.


Reactieformulier

U kunt meedenken en uw mening geven via het reactieformulier.

Overzicht opmerkingen

Het complete overzicht van opmerkingen houden wij wekelijks bij en publiceren we op deze pagina. Wanneer u een opmerking via het reactieformulier indient, zorgen wij ervoor dat uw melding ook in het overzicht komt. Er zijn momenteel nog geen opmerkingen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de inhoud van het registratieobject Mijnbouwwetvergunning op de pagina Mijnbouwwetvergunning. Meer informatie over dit domein vindt u op de pagina Mijnbouwwet.