Converters en andere tools

Voor sommige registratieobjecten zijn in samenwerking met marktpartijen of brancheorganisaties converters of andere tools ontwikkeld. Doe er je voordeel mee.

In de startfase van de Basisregistratie Ondergrond was het wenselijk om het aanleveren van gegevens van een aantal registratieobjecten te ondersteunen. Op die manier zijn een onderstaande converters en andere tools ontwikkeld. We stellen die graag aan iedereen beschikbaar.

GEF-converter

Voor het registratieobject Geotechnisch Sondeeronderzoek hebben Fugro en Wiertsema in opdracht van Geonovum gezamenlijk een GEF-converter ontwikkeld. Deze zet GEF 1.1.3 bestanden om naar IMBRO en IMBRO/A XML bestanden. Bestanden die met deze converter zijn gegenereerd, kunnen aangeleverd worden aan het Bronhouderportaal. Het is mogelijk om oudere versies van een GEF-bestand aan te vullen met gegevens van de dataleverancier, zodat deze voldoet aan de 1.1.3 versie. De mapping van GEF 1.1.3 is specifiek voor de BRO en staat beschreven in de handreiking voor conversie van GEF-CPT naar IMBRO-XML op GitHub. De GEF-converter is op te vragen bij de Servicedesk.

Staat jouw converter of tool er niet bij?

Neem contact op met de Servicedesk en informeer naar de mogelijkheden om jouw converter of tool ook op te laten nemen in dit overzicht.

Wensen of ideeën voor nieuwe tools?

We willen de markt graag stimuleren om zelf te komen met wensen en ideeën voor nieuwe tools en converters. In uitzonderlijke situaties kan het programma BRO je op weg helpen. Verder moedigen wij je vooral aan om zelf stappen te zetten. Check bijvoorbeeld GitHub of stel je vraag in de LinkedIn-groep van de BRO.