Geo-inspiratiedagen

Speciaal voor makers en gebruikers van (geo-)data organiseren het Ministerie van BZK (BRO en DiS Geo), Kadaster/PDOK en Geonovum  vier Geo-inspiratiedagen.

Tijdens de geo-inspiratiedagen praten we makers en gebruikers van (geo-)data bij op actuele ontwikkelingen. Ook zijn de bijeenkomsten bedoeld om te inspireren met praktijkvoorbeelden en interessante kennis. En we bieden gelegenheid om onderling weer even bij te praten.

23 mei: Geo-inspiratiedag Geobuzz

Deze Geo-inspiratiedag vindt plaats in een fysieke bijeenkomst op de Geobuzz in Gebouw 1931 in ‘s Hertogenbosch. Je vindt ons op de beursvloer in het streamingtheater van 11.00 tot 15.00 uur.

Op het programma staan allerlei toepassingen die data in samenhang gebruiken, zoals de BRO-op-straat-app en de integrale gebruikstoepassing. Èn ziet u hoe gegevens, in combinatie met modellen en visualisaties, helpen om inzicht te krijgen in de leefomgeving. Ook daar waar je ogen normaal gesproken niet kunnen zien...

AR en VR experience

Rondom het theater kun je ook zelf ervaren hoe het is om onder de Lekdijk te lopen èn kun je een unieke kijk nemen ònder de hoogste toren van de Benelux!

Bekijk het hele programma.

Meld je aan via de website van Geobuzz.

5 oktober: Geo-inspiratiedag over het gebruik van data

Verschillende makers van toepassingen bieden deze editie een kijkje in de keuken van hun toepassingen. Van spoorbeheer tot funderingsproblematiek. Van slim beheer tot kostenbesparing in de energie en vergroening van de stad. En van het traceren van een koe tot een digital twin van de hoogste toren van de Benelux. Speciale aandacht is er daarnaast voor de Integrale Gebruiksoplossing om de Basisregistraties in samenhang te bevragen.

De webinars zijn terug te kijken op de site van Geonovum

Uitgelicht

29 juni: Geo-inspiratiedag over data

Hoe zijn de geo-registraties opgebouwd? Tot welke aandachtspunten leidt dat als je ze gaat gebruiken? En hoe zit het met data die door burgers is ingewonnen? Wat zijn fundamentele waarden voor data en welke afspraken zijn daarvoor in de maak? Op de tweede geo-inspiratiedag keken we naar de basis: de fundamenten van de (basis)registraties.

De webinars zijn terug te kijken op de site van Geonovum.

20 april: Geo-inspiratiedag over Digital Twins

In de eerste inspiratiedag over Digital Twins werden deelnemers in verschillende sessies bijgepraat op actuele ontwikkelingen. Waar wordt aan gewerkt? Hoe zetten verschillende organisaties digital twins in? Wat is er wel en niet mogelijk met digital twins? Hoe moeilijk is het eigenlijk om een digital twin te maken? En wat zijn de aandachtspunten?

De inleidingen en workshops zijn hier terug te kijken op de site van Geonovum.

Uitgelicht

We lichten hieronder een paar BRO-sessies voor je uit:


De eerstvolgende Geo-inspiratiedag vindt plaats op 23 mei 2022  op de Geobuzz. Dan gaat het over nieuwe ontwikkelingen.