Geo-inspiratiedagen

Speciaal voor makers en gebruikers van (geo-)data organiseren het Ministerie van BZK (BRO en DiS Geo), Kadaster/PDOK en Geonovum  drie geo-inspiratiedagen.

Tijdens de geo-inspiratiedagen praten we makers en gebruikers van (geo-)data bij op actuele ontwikkelingen. Ook zijn de bijeenkomsten bedoeld om te inspireren met praktijkvoorbeelden en interessante kennis. En we bieden gelegenheid om onderling weer even bij te praten.

5 oktober: Geo-inspiratiedag over het gebruik van data

Verschillende makers van toepassingen bieden deze editie een kijkje in de keuken van hun toepassingen. Van spoorbeheer tot funderingsproblematiek. Van slim beheer tot kostenbesparing in de energie en vergroening van de stad. En van het traceren van een koe tot een digital twin van de hoogste toren van de Benelux. Speciale aandacht is er daarnaast voor de Integrale Gebruiksoplossing om de Basisregistraties in samenhang te bevragen.

Kijk voor meer informatie over het programma en voor aanmelden op de website van Geonovum.

29 juni: Geo-inspiratiedag over data

Hoe zijn de geo-registraties opgebouwd? Tot welke aandachtspunten leidt dat als je ze gaat gebruiken? En hoe zit het met data die door burgers is ingewonnen? Wat zijn fundamentele waarden voor data en welke afspraken zijn daarvoor in de maak? Op de tweede geo-inspiratiedag keken we naar de basis: de fundamenten van de (basis)registraties.

De webinars zijn hier terug te kijken.

20 april: Geo-inspiratiedag over Digital Twins

In de eerste inspiratiedag over Digital Twins werden deelnemers in verschillende sessies bijgepraat op actuele ontwikkelingen. Waar wordt aan gewerkt? Hoe zetten verschillende organisaties digital twins in? Wat is er wel en niet mogelijk met digital twins? Hoe moeilijk is het eigenlijk om een digital twin te maken? En wat zijn de aandachtspunten?

De inleidingen en workshops zijn hier terug te kijken.

Uitgelicht

We lichten hieronder een paar BRO-sessies voor u uit:


De eerstvolgende Geo-inspiratiedag vindt plaats op 5 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Dan gaat het over gebruik van data.