Platforms BRO'tjes

Voor de BRO'tjes maken we gebruik van de platforms webinargeek en zoom. Hieronder uitleg over deze applicaties.

De Webinars van de BRO streamen we via diverse platforms. We kiezen per onderwerp een opzet van het webinar en zoeken daarbij het meest handige platform.

Webinargeek

Deze applicatie geeft een helder beeld. Deelnemers zijn niet in beeld en kunnen ook niet spreken. Wel kunnen we hier gebruikmaken van polls en vragen kunnen via de chat gesteld worden.

Meedoen is gemakkelijk: u krijgt hiervoor een persoonlijke link die direct naar het webinar gaat. Deze link kan maar 1 keer gebruikt worden, anders krijgt u een foutmelding. Neem deel aan het webinar in Google Chrome buiten uw werkomgeving (Citrix of managed laptop). Mocht het niet werken, klik dan op F5 om te verversen.

Zoom

Voor uitzendingen vanuit de studio of waarin we realtime iets willen laten zien, maken we gebruik van Zoom. We kunnen daar ook deelnemers vragen hun beeld en geluid aan te zetten. We gebruiken hiervoor een veilige versie waarbij we alleen gebruik maken van Europese servers en een uniek meeting id en wachtwoord. Omdat zoom snel streamt, kan het zijn dat het beeld korreliger is.

Neem deel aan de Zoomsessie buiten uw werkomgeving, liefst via Google Chrome, en zet bij binnenkomst beeld en geluid uit. Mocht het beeld stilstaan, klik dan op F5 om te verversen.