BRO Kwartaal-event 1 oktober 2019

BROQ3 Header start tranche 2

Derde BRO Kwartaal-event

Klaar voor de start? Tranche 2 BRO treedt op 1 januari 2020 in werking. Wat betekent dit voor u en uw organisatie? Wat kunt u verwachten en waar kunt u zich al op voorbereiden? Op dinsdag 1 oktober 2019 van 12:00 - 17:30 uur bent u van harte welkom op locatie Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart, tussen Utrecht, Breukelen en Woerden.

Deze middag heeft u keuze uit verschillende sessies waarbij we met u in gesprek gaan over de toepassing van de BRO in de praktijk,  over de impact van de BRO op gemeenten en u kunt vragen stellen aan de BRO Servicedesk op locatie. Tot slot kunt u tijdens de borrel uw vragen stellen aan andere BRO-gebruikers en BRO-medewerkers. Kortom, na deze middag weet u wat Tranche 2 voor u betekent.

Graag tot ziens op 1 oktober!

Meld u gratis aan!

Aan welke informatie heeft u nog meer behoefte? Geef het door via het formulier en meld u aan!

Programma

Programma

Tijdstip      

Onderwerp

Toelichting

12:00 - 13:00 Ontvangst met lunch
12:15 -  12:45 Kennissessie 'De BRO in vogelvlucht' Begint u met de BRO en wilt u snel bijgepraat worden over wat de BRO is? Kom dan naar deze kennissessie van 12:15-12:45 tijdens de lunch. We gaan hoog over en laten zien waarover de BRO gaat, wat uw rol is en hoe deze basisregistratie zijn vorm krijgt. Ook vertellen we over de BRO in breder perspectief en laten zien waar u mee kunt beginnen. Een echte introductie dus. Let op: deze sessie is ook gegeven tijdens het tweede BRO Kwartaal-event op 2 juli.
13:00 - 13:30 Start

We starten gezamenlijk met terugblikken op het 3e kwartaal en kijken vooruit. Op 1 januari 2020 treedt tranche 2 van de BRO in werking. Welke registratieobjecten zitten in tranche 2 en wat betekent dit voor u? Zo praten we u bij over alle ontwikkelingen.

13:30 - 14:30 Sessieronde 1

Keuze uit vier break-out sessies. Zie onderstaande informatie.

  1. Geotechnisch booronderzoek: wat moet ik doen voor 1 januari 2020?
  2. Praktijk: gemeente Utrecht en de Merwedekanaalzone
  3. Impactanalyse VNG en VKA Procesanalyse gemeenten: wat kunnen we leren?
  4. BRO Servicedesk op locatie
14:30 - 14:45 Korte pauze
14:45 - 15:45 Sessieronde 2

Keuze uit vier break-out sessies:

  1. Geotechnisch booronderzoek: wat moet ik doen voor 1 januari 2020?
  2. De ondergrond van het Groene hart in beeld voor gebiedsontwikkeling
  3. Impactanalyse VNG en VKA Procesanalyse gemeenten: wat kunnen we leren?
  4. BRO Servicedesk op locatie
  5. Softwarleverancieroverleg
15:45 - 16:15 Afsluiting
16:15 - 17:30 Bankgesprekken & borrel Ontmoet andere BRO-gebruikers en stel uw vragen aan BRO-medewerkers.

Praktische informatie

Locatie

Het derde BRO Kwartaal-event vindt plaats op locatie Buitenplaats de Kameryck, Oortjespad 3 in Kamerik.

Bereikbaarheid

De locatie beschikt over ruim 400 gratis parkeerplaatsen. Als u met het openbaar vervoer wilt komen; er rijdt een (streek)bus vanaf station Woerden en Breukelen. Na afloop bieden wij u op twee verschillende tijdstippen een gratis shuttle service aan, deze shuttle brengt u na afloop van het event binnen 10 minuten van Buitenplaats Kameryck naar NS Station Woerden.

Afmelden

Heeft u zich aangemeld, maar kunt u onverhoopt toch niet deelnemen? Laat het ons dan weten in verband met de organisatie. U kunt uw afmelding doorgeven aan bro@minbzk.nl.

Kameryck

Inhoud sessies

1. Geotechnisch booronderzoek: wat moet ik doen voor 1 januari 2020?

Over drie maanden gaat tranche 2 in werking en bent u verplicht om de bijbehorende registratieobjecten aan te leveren. Wat betekent dit voor u en hoe bereidt u zich voor? Dit is een praktische sessie die gericht is op het vergroten van uw kennis. We vertellen u alles over de inhoud van tranche 2 en wat dit vervolgens betekent voor bijvoorbeeld uw contracten. Een marktpartij  geeft een demo van hoe u kunt aansluiten op het geotechnisch onderzoek. Tijdens de sessie is er ruimte voor al uw vragen. Hoe ver bent u met voorbereiden?

Voor wie?

Iedereen die betrokken is bij geotechnisch booronderzoek: opdrachtgevers, opdrachtnemers, productenten, afnemers/gebruikers, softwareleveranciers

2. Praktijk: gemeente Utrecht en de Merwedekanaalzone

Thema’s als de woon- en energieopgave, mobiliteit en gezondheid komen samen bij de ontwikkeling van het gebied Merwedekanaalzone. Marcel Duffhuis en Arjan Koelewijn van de gemeente Utrecht laten zien hoe de 3D-visualisatie van dit gebied helpt bij de realisatie van de plannen. En gaan in gesprek met de deelnemers om te delen hoe deze aanpak ook toepasbaar is bij kleinere gemeenten.

Voor wie?

Beslissers en beleidsmedewerkers ruimtelijke ordening & BRO-coördinatoren.

3. Impactanalyse VNG en VKA Procesanalyse gemeenten: wat kunnen we leren?

Wat betekent de BRO voor de werkprocessen bij gemeenten? En wat is de impact van de BRO op jouw werk en jouw gemeente? Frank van Zutphen van VNG Realisatie en Douwe Horst van VKA nemen je op interactieve wijze mee door de twee onlangs gepubliceerde rapporten. De VNG Impactanalyse biedt handvatten voor een succesvolle implementatie, geeft inzicht in de kosten en besparingen en gaat in op welke ondersteuning gemeenten verwachten nodig te hebben bij de implementatie. De VKA Procesanalyse bij gemeenten maakt inzichtelijk waar de BRO de uitvoering van hun taken raakt, zowel in hun rol als bronhouder (levering van gegevens aan de BRO) als van afnemer (gebruiker van gegevens uit de BRO). Zij hebben enerzijds een overzicht gemaakt tussen werkprocessen en registratieobjecten en anderzijds via de referentiearchitectuur van GEMMA de werkprocessen verbonden met referentiecomponenten. Hierdoor ontstaat een verbinding tussen business en ICT.

Voor wie?

Gemeenten en andere geïnteresseerden.

4. BRO Servicedesk op locatie

Onze servicedesk is het eerste aanspreekpunt voor gebruikers van de BRO. Iedere dag ontvangen we nieuwe vragen. Tijdens deze sessie geven we u een kijkje achter de schermen en laten we zien wat er met uw vragen gebeurt. Natuurlijk kunt u ook al uw brandende vragen live aan de BRO Servicedesk stellen. Neem uw vraag mee of luister naar wat andere BRO-gebruikers vragen.

Voor wie?

Alle BRO-gebruikers.

5. De ondergrond van het Groene hart in beeld voor gebiedsontwikkeling

5 waterschappen, 3 provincies, en 40 gemeenten besturen het Nationaal Landschap Groene Hart. Laat je meenemen door een verhaal met een indrukwekkende analyse waar de ondergrond op de voorgrond staat bij woonopgave en marktwaarde. Tot 2012 waren er bouwrestricties met als gevolg dreigende krimp. Nu staat nieuwbouw opnieuw in de belangstelling als grote opgave. Hoe is de relatie tussen water, grond en bouwopgaven en hoe kun je dat het beste toepassen?

Voor wie?

Beslissers en beleidsmedewerkers ruimtelijke ordening & BRO-coördinatoren.